Natuurlijke en biologische cosmetica bevorderen het herstel van de huid en houden de huid in balans. Ze zijn vrij van agressieve chemicaliën en zitten boordevol vitaminerijke, therapeutische plantaardige oliën en extracten. Hiermee wordt de gezondste en meest effectieve oplossing aangeboden voor een evenwichtige en gezonde huid.

Idyllies werkt met producten die gecertificeerd zijn door COSMEBIO. Dit als bewijs dat alles op een biologische manier ontwikkeld wordt (de inkt op de verpakking, de verpakking zelf en alle ingrediënten + hoe alles gefabriceerd wordt) en dat dit steeds wordt getest en goedgekeurd door een erkende en onafhankelijke instantie. Dit is de enige manier om er zeker van te zijn dat de producten biologisch zijn en veilig zijn voor mens, dier en natuur!

Veel conventionele cosmetica bevatten synthetische chemicaliën die in de huid worden opgenomen. Aangezien het lichaam deze ‘vreemde’ stoffen niet kan herkennen en verwerken, hopen ze zich vaak op in de weefsels met het potentieel om na verloop van tijd een allergische huidreactie te veroorzaken (zoals contactdermatitis of eczeem) en / of andere systemen die het lichaam verstoren.

Het heeft weinig zin om therapeutische kruidenextracten te gebruiken als ze chemische residuen bevatten. Onderzoek toont aan dat biologisch geteelde planten een hoger gehalte aan essentiële antioxidanten en vitaminen bevatten dan niet-biologische.

Het gebruik van biologische producten betekent ook dat je bijdraagt ​​aan de duurzaamheid van ons milieu. Het wordt algemeen erkend dat biologische landbouw beter is voor dieren in het wild, minder vervuiling veroorzaakt door sprays, minder koolstofdioxide en minder gevaarlijk afval produceert.

🌿   Volledig dierproefvrij en vegan.

🌿   Minimaal 52% = biologisch geteeld

🌿   99,9% = natuurlijke- en wilde plantenextracten

🌿   96% medicinale plantenextracten

🌿   Strikte voorwaarden rond het productieproces, de verpakking en de biologische afbreekbaarheid van de producten.

De YUKA-applicatie, is voor velen van ons een aankoopcriterium is geworden, essentieel voor onze voedselaankopen en ook steeds meer voor onze cosmetica… We zijn momenteel allemaal op zoek naar een schone en efficiënte schoonheid!

Hoe werkt de YUKA app?

Tegenwoordig staan er meer dan 1,5 miljoen cosmetica op deze beroemde applicatie. Aangezien transparantie tegenwoordig een integraal onderdeel is van merkwaarden, is het belangrijk om deze informatie voor iedereen toegankelijk te maken.

Wanneer we een product opzoeken in de YUKA-toepassing, analyseert het de ingrediënten van het product in kwestie voordat het een score van 0 tot 100 toewijst, met een kleurcode variërend van rood tot groen. Deze toepassing is essentieel om de samenstelling van de producten die we dagelijks gebruiken te kennen, evenals de effecten ervan op onze huid en onze gezondheid.

We weten nu dat sommige ingrediënten allergene, kankerverwekkende of echte hormoonontregelaars kunnen zijn, wat voor veel consumenten een rem kan zijn.

Dankzij YUKA is een eenvoudige scan voldoende om de producten te evalueren en hun “bewezen of vermoedelijke” risico’s te kennen.

Een hypoallergene basis

Veel allergenen zijn aanwezig in cosmetica, conventioneel of van natuurlijke oorsprong. Dit zijn vaak parfumerende ingrediënten zoals parfums, essentiële oliën, enz.

In 2012 identificeerde het Europees Wetenschappelijk Comité voor consumentenveiligheid (WCCV) 82 geurstoffen die allergische reacties kunnen veroorzaken.

Voor de huid die gevoelig is voor deze stoffen, kunnen deze allergenen jeuk, roodheid veroorzaken … Deze zijn niet gevaarlijk, maar te vermijden!

Een stichting zonder hormoonontregelaars

Allereerst, wat is een hormoonontregelaar? Dit zijn chemische stoffen die ons lichaam niet kent, die dan sterk kunnen interfereren met ons hormonale systeem. Hormoonontregelaars zijn dus in staat om het gedrag van een hormoon te veranderen en zo ons lichaam maar ook dat van onze nakomelingen te schaden.

Tegenwoordig zijn deze hormoonontregelaars helaas te vinden in veel schoonheidsproducten. Hun antioxiderende werking maakt het mogelijk om de levensduur van onze schoonheidsproducten te verlengen dankzij hun vetachtige stoffen.

Deze worden verdacht van toenemende cardiovasculaire risico’s, kankers (vooral borst- en prostaat), neurodegeneratieve ziekten, schildklieraandoeningen en het verlagen van de vruchtbaarheid.

Het wordt daarom sterk aangeraden om producten met deze ingrediënten die schadelijk zijn voor je huid en je gezondheid te vermijden.

Kies producten zonder: Parabenen, Ftalaten, Alkylfenolen, Fenoxyethanol, Benzofenon, Oxybenzone, 4-Methylbenzylideen Kamfer, Oxybenzone, Resorcinol, BHA, Triclosan, Siliconen, Buthylfenyl methylpropional, enz …

Maar pas op, deze disruptors componeren niet alleen in de formuleringen: ook de verpakking! Dus als de formulering van een product geen hormoonontregelaars bevat, maar de verpakking wel, kunnen deze het product veranderen.

De meest natuurlijke basis

Het is duidelijk dat de beste manier om jezelf tegen dit alles te beschermen, is om naar gecertificeerde biologische, veganistische en natuurlijke producten te gaan. Deze voldoen aan de charters van veeleisende labels zoals ECOCERT, COSMÉBIO of PETA garanderen u een risicovrije samenstelling.

Indirect zijn er voordelen aan schoonheidsproducten die verder gaan dan het aspect ‘zonder wreedheid’. Veganistische huidverzorging is over het algemeen ethischer en neigt naar het gebruik van organische ingrediënten.
Organisch geteelde plantenextracten zijn veel respectvoller voor het milieu vanwege de afwezigheid van giftige pesticiden en herbiciden, wat een grotere diversiteit aanmoedigt. Gecertificeerde biologische schoonheidsproducten zullen er ook op staan dat palmolie-derivaten afkomstig zijn van een gecertificeerde duurzame bron.
Meer natuurlijke en biologische cosmetica worden algemeen erkend als vriendelijker voor de gevoelige huid en helpen u om uw giftige lading te verminderen. 

Het concept van veganisme is niet nieuw. Sporen ervan werden tot zelfs meer dan 2000 jaar geleden bij de oude Grieken en in Indië gevonden. Ook in meer recentere geschiedenis pleitten individuen zoals Benjamin Franklin en Albert Einstein eerst voor een vegetarisch en dan voor een vegan dieet.

De laatste 10 jaar is het veganisme (dierlijke producten die volledig vermeden worden) spectaculair toegenomen. Door de grotere keuze aan lekker vegan eten, en de grotere aandacht die het krijgt, bereikt het een steeds groter publiek.

Studies toonden aan dat een vegetarisch of vegan dieet gezondheidsvoordelen kan opleveren. Zo bleek uit een studie dat het een positieve invloed zou hebben op de bloedsuikerspiegel. Een andere studie wees erop dat vegan bronnen van eiwitten (ipv dierlijke bronnen) het risico op kanker, cardiovasculaire aandoeningen en obesitas zouden verminderen. Noteer dat ook het schrappen van melkproducten en eieren kan helpen bij eczeem!

Veeteelt heeft een enorme impact op het milieu! Het is verantwoordelijk voor maar liefst 91% van de ontbossing.

Door te kiezen voor VEGAN, zou volgens PETA (dierenrechtenorganisatie), je ecologische voetafdruk gereduceerd worden tot gemiddeld 1,5 ton kooldioxide per jaar.

Dat veganisme ook voordelen biedt voor dieren mag natuurlijk niet vergeten worden!
Kiezen voor plantaardige ingrediënten betekent dat dierenleed wordt vermeden en biodiversiteit wordt gehandhaafd.

Laat je niet misleiden door loze woorden op de verpakking maar check de ingrediëntenlijst.
Er zijn weliswaar ingrediënten die zowel van plantaardige als dierlijke origine kunnen zijn. Als het niet duidelijk is, contacteer dan de firma.

Kijk goed naar de cosmetica die je koopt. Zoek naar het logo ‘vegan’ of ‘cruelty free’.
Gecertificeerde biologische cosmetica is vaak ook veganistisch vanwege het verbod op dierlijke derivaten in gecertificeerde biologische  schoonheidsproducten.
Onderzoek het beleid van het bedrijf op het gebied van dierproeven. Het heeft geen zin als het product is gemaakt van volledig veganistische ingrediënten als het product vervolgens is getest op arme dieren!

Koop geen cosmetica van firma’s die ook in China verkopen. Testen op dieren is officieel verboden in de EU maar bedrijven kunnen dit omzeilen. In China zijn dierproeven nog steeds verplicht. Als bedrijven claimen dat ze cruelty free zijn maar ook in China verkopen, dan zijn ze wellicht niet zo ethisch als je had gehoopt!

Vind je dat een product dat volledig gemaakt is van vegan ingrediënten maar daarna op arme dieren wordt getest, nog steeds vegan???

Voor meer informatie over veganisme: check de Vegan Society

Het is eigenlijk legaal om cosmetische producten op de markt te brengen als ‘natuurlijk’ of ‘biologisch’, zelfs wanneer natuurlijke of organische ingrediënten slechts een klein percentage van de totale inhoud bevatten.
De beste manier om misleiding te bestrijden is door de productcertificering te controleren.

Het zorgt ervoor dat alle gecertificeerde producten de organische normen volgen, zowel wat betreft ingrediënten als het productieproces.

Certificering moet worden gehandhaafd door middel van regelgeving. Dit betekent dat alleen bedrijven met een biologische certificering zichzelf natuurlijk en biologisch mogen noemen. Let dus op het EcoCert-symbool of een ander certificaat van organische integriteit om ervoor te zorgen dat u echt krijgt waar u voor betaalt.De huid is het grootste en meest complexe orgaan van je lichaam én ook het enige orgaan dat in contact staat met de buitenwereld. Daarom verdient zij ook de grootste zorg.
KIES DUS VOOR BIO COSMETICA !

ONTDEK MET WELKE MERKEN WIJ WERKEN :

header Absolution
ABSOLUTION
Yuka
ORGANIC & VEGAN MAKEUP
zonbescherming
ZONBESCHERMING
Bend
BEND BEAUTY
cosmeceutical
COSMECEUTICALS
Les Huit
HOLISTIC FRAGRANCES
logo's
error: Content is protected !!