Idyllies respecteert de natuurlijke schoonheid van je huid met bio & eco gecertificeerde cosmetica, vervaardigd met respect voor mens, dier en natuur

Natuurlijke en biologische cosmetica bevorderen het herstel van de huid en houden de huid in balans. Ze zitten boordevol vitamines, antioxidanten en essentiële vetzuren. Om biologisch gecertificeerd te worden, moet een cosmetisch product aan bepaalde voorwaarden voldoen:

🌿   Minimum 95% van het product bestaat uit ingredienten van natuurlijke oorsprong

🌿   Strikte voorwaarden rond het productieproces, de verpakking en de biologische afbreekbaarheid van de producten

🌿   Minimum 10% van het product bestaat uit ingredienten afkomstig van biologische landbouw

Klik op ons aanbod en ontdek welk merk jou aanspreekt!

WAAROM KIEZEN VOOR BIO COSMETICA ?

Veel conventionele cosmetica bevatten synthetische chemicaliën die in de huid worden opgenomen. Aangezien het lichaam deze ‘vreemde’ stoffen niet kan herkennen en verwerken, hopen ze zich vaak op in de weefsels met het potentieel om na verloop van tijd een allergische huidreactie te veroorzaken (zoals contactdermatitis of eczeem) en / of andere systemen die het lichaam verstoren.

Het heeft weinig zin om therapeutische kruidenextracten te gebruiken als ze chemische residuen bevatten. Onderzoek toont aan dat biologisch geteelde planten een hoger gehalte aan essentiële antioxidanten en vitaminen bevatten dan niet-biologische.

Het gebruik van biologische producten betekent ook dat je bijdraagt ​​aan de duurzaamheid van ons milieu. Het wordt algemeen erkend dat biologische landbouw beter is voor dieren in het wild, minder vervuiling veroorzaakt door sprays, minder koolstofdioxide en minder gevaarlijk afval produceert.

logo's
error: Content is protected !!