KIES DE BESTE BESCHERMING VOOR JE HUID !

Een zonnebrandcrème met een natuurlijke en biologische samenstelling met hydraterende en verzachtende eigenschappen.

Met een beperkte impact op uw gezondheid en die van de oceanen.
De producten zijn gecertificeerd vegan en dierproefvrij en hebben het cosmos organic label.
Ze dragen bij aan het behoud van de biodiversiteit door een crème aan te bieden zonder nano deeltjes.

Zeer goede score op Yuka & INCI Beauty app.
Het bedrijf financiert milieu acties zoals het schoonmaken van 1m2 strand per verkocht product.

Een zonnebrandcrème met een natuurlijke en biologische samenstelling met hydraterende en verzachtende eigenschappen.

Met een beperkte impact op uw gezondheid en die van de oceanen.
De producten zijn gecertificeerd vegan en dierproefvrij en hebben het cosmos organic label.
Ze dragen bij aan het behoud van de biodiversiteit door een crème aan te bieden zonder nano deeltjes.

Zeer goede score op Yuka & INCI Beauty !

Anti-wrinkle + Protect is de luxe anti-aging zonnelijn van Hydropeptide. De producten beschermen gelaat en lichaam tegen UVA, UVB en infrarood. Dit gamma perfectioneert, beschermt en verwent je huid van kop tot teen.

Hydropeptide gebruikt de kracht van peptiden als boodschapper van moleculen op celniveau en verbetert zo de hydratatie en vermindert lijntjes. De huid krijgt bovendien de natuurlijke gloed terug.

Alle Hydropeptide producten zijn:

  • Parabeenvrij
  • Sulfatenvrij
  • Geschikt voor alle huidtypes
  • Niet getest op dieren

Aluminium is een meer ecologisch materiaal, het is onbreekbaar en kan tot in het oneindige worden gerecycled. Bovendien behoudt het het product beter en wisselt het er geen materiaal mee uit, wat daarom ideaal is. Onze verpakkingen worden gemaakt in Frankrijk en we hebben ervoor gekozen om het etiket direct op de fles te drukken om afval zoveel mogelijk te beperken.

De keuze voor nanodeeltjesvrije minerale filters voor onze zonnebrandmiddelen garandeert uw gezondheid door te voorkomen dat ze het lichaam binnendringen en vermindert hun ecologische impact. Deze filters maken de crème iets dikker, dus het is raadzaam om het in kleine doses aan te brengen en goed te masseren om esthetisch ongemak te voorkomen.

Onze minerale zonnebrandcrème kan worden aangebracht vanaf de leeftijd van 6 maanden. Vóór deze leeftijd is de huid van kinderen kwetsbaarder en in het algemeen is het noodzakelijk om een arts of dermatoloog te raadplegen voordat u een product op hun huid aanbrengt.

In ieder geval zal het introduceren van een buitenproduct in een natuurlijke omgeving altijd een negatieve impact hebben, dus NIU-zonnebrandcrème is een alternatief waarmee u een balans kunt vinden tussen uzelf beschermen en het milieu zo min mogelijk beïnvloeden.

Titaandioxide komt in de vorm van een wit poeder, het is aanwezig in zonnebrandmiddelen omdat het zeer effectief is in termen van UV-bescherming. Onze zonnebrandcrème heeft het dus omdat het een mineraalfilter is, maar het is niet in de vorm van nanodeeltjes en kan het lichaam niet binnendringen. Het is dus veilig voor de gezondheid.

Naast onze engagementen over de samenstelling en verpakking van onze producten, engageert het merk zich via de NGO Octop’us waarmee het milieuacties organiseert zoals depollutie-evenementen of koraalverplaatsing.

WAT JE MOET WETEN VOOR JE GAAT ZONNEN :

Vitamine D wordt in de huid vooral aangemaakt onder invloed van beperkte dosissen UVB.
Uit verschillende studies blijkt dat een kwartier tot een halfuur in openlucht voldoende is voor de aanmaak van vitamine D. Bij verdere blootstelling wordt geen extra vitamine D aangemaakt.
Wie een gezond voedingspatroon heeft en regelmatig buiten is, hoeft zich dus geen zorgen te maken over de hoeveelheid vitamine D. 

Op zonnige dagen met een hoge UV index, kan je beter de volle zon mijden tussen 12 en 15 uur (zomeruur). 

Op dagen met een matige UV index moet je tussen 12 en 15u de huid beschermen met zonnecrème. Buiten deze uren en bij lage UV index kan de bescherming iets minder strikt. 

Een tekort aan vitamine D leidt tot een verminderde botmineralisatie (verweking van het bot) en uiteindelijk tot osteoporose (botontkalking).  Er is steeds meer aandacht voor de rol van vitamine D bij (preventie van) hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten en kanker.

Verbranding moet altijd vermeden worden.  Bleke huid zal sneller verbranden, maar maakt  wel sneller vitamine D aan.
Baby’s, mensen met een zeer donkere huid, personen die nauwelijks buitenkomen en mensen met chronische nierziekten hebben een hoge kans op vitamine D tekort.  Deze personen hebben er baat bij om vitamine D supplementen te nemen.
In elk geval wordt dit best gedaan in samenspraak met een arts.

SPF alleen biedt niet het volledige antwoord om ons te beschermen, in feite is de SPF maar één van de drie dingen waar we op moeten letten in een zonnecreme.

Zonnecremes met een SPF (zonbeschermingsfactor) bestaan al meer dan 50 jaar om onze huid te beschermen tegen de zon. Onderzoek heeft aangetoond dat SPF slechts één van de drie essentiële dingen in een zonnecreme is. Zonnecremes moeten ook bescherming bieden tegen het UVA-deel van het spectrum, omdat dit dieper in de huid doordringt en vroegtijdige veroudering, rimpels en kanker veroorzaakt. 
Recent onderzoek bevestigt dat natuurlijke botanische antioxidanten ook van vitaal belang zijn om je te beschermen tegen schade door de zon. 

Dus wat betekent SPF?  
Wat de SPF ons vertelt, is hoe vaak we de zonnecreme opnieuw moeten aanbrengen om te voorkomen dat onze huid wordt verbrand door de UVB-stralen van de zon.
Als u bijvoorbeeld normaal begint te branden na 10 minuten blootstelling aan de zon, breng dan opnieuw een SPF 30 aan na 300 minuten (10 x 30) of 5 uur. Dus de SPF is een gids voor de belichtingstijd.

Een SPF 50 biedt 2x zo lang bescherming tegen UVB als een SPF 25.
Maar SPF 50 geeft niet 2x zo veel bescherming tegen branden als een SPF 25: 
SPF25 blokkeert eigenlijk ongeveer 96% van de brandende UVB-stralen en SPF 50 ongeveer 98%.
Dus op een andere manier gesteld, SPF 25 laat 4% van de brandende stralen door en SPF 50 laat 2% door, een verschil van slechts 2%. 
Een SPF 30 blokkeert ongeveer 97% van de UVB, dus slechts ongeveer 1% minder dan een SPF 50.

Dus hoe zit het met UVA?
Een goede zonnebrandcrème zou ook een breed spectrum bescherming moeten bieden voor de dieper doordringende UVA-stralen. In Europa zal een zonnecrème UVA in een cirkel laten zien als het breedspectrumbescherming biedt. 
Hoe hoger de SPF, hoe meer UVA-bescherming een zonnebrandcrème moet geven.
SPF 15-29 is gecategoriseerd als ‘matig’, 30-59 is ‘hoog’ en geeft ‘breedspectrum’ UVA- en UVB-bescherming. 

Zonlicht versnelt ook oxidatie en huidveroudering door het genereren van vrije radicalen.
Om deze reden moet uw zonnecreme idealiter worden versterkt door een mix van natuurlijke antioxidanten om de schadelijke effecten van vrije radicalen op de huid te neutraliseren. 
Krachtige, natuurlijke antioxidanten zoals bèta-caroteen (pro-vitamine A), vitamine E en polyfenolen worden in overvloed aangetroffen in organische botanische producten zoals calendula, roos, zonnebloem, karanja, duindoorn en kamille. 
Deze ingrediënten vind je in de bio-producten in onze webshop!

U hoeft dus mogelijk niet naar een hoog SPF-zonnecreme te gaan om een goede bescherming tegen de zon te krijgen. Zorg ervoor dat je een breed spectrum gebruikt en als de zonnecreme zelf geen antioxidant is, gebruik dan ook een antioxidant-rijke moisturiser.

Vergeet niet om uw creme regelmatig opnieuw aan te brengen, ook na het baden of zwemmen.
Denk eraan dat de SPF van je zonnecreme vermindert als je deze spaarzaam aanbrengt.

Het is ook aangeraden om tussen 12 en 15 uur de schaduw op te zoeken, een hoed met brede rand en lichte, losse kleding te dragen.  Een T-shirt staat ook voor SPF 30!

zonbescherming
error: Content is protected !!