ZONBESCHERMING DIE CLEAN IS,
MET RESPECT VOOR DE HUID EN DE OCEAAN

Logo midi12

EEN LIJN GEINSPIREERD DOOR DE ZON

MIDI 12 is ontstaan uit een kritische reflectie over het gebruik van zonneproducten zonder stil te staan bij wat we op onze huid smeren.
Onze huid beschermen tegen schadelijke stralen is een noodzaak… naar niet ten koste van onze gezondheid of het milieu.

zonneolie
foto midi 12
  • “Nieuwe generatie” zonnefilters die doeltreffend beschermen tegen UVA + UVB.

  • Een gecertificeerde formule die het milieu en de biodiversiteit respecteert.

  • Een 100% natuurlijke geur.

  • Plantaardige olien geselecteerd om hun hoge concentratie antioxidanten en die het vermogen hebben om de huid te beschermen tijdens blootstelling aan de zon.
midi12
midi 12

GEZONDE, VEGANISTISCHE, DOELTREFFENDE, ZINTUIGLIJKE
EN MILIEUVRIENDELIJKE FORMULES.

  • ECO RESPONSIBLE
    Het papier / karton is gerecycled, biologisch afbreekbaar en FSC-gecertificeerd.
    De flessen zijn gemaakt van gerecycleerd en recycleerbaar plastic.
    De verpakking is ecologisch ontworpen om gewicht en volume tijdens het vervoer te beperken.

  • CLEAN & VEGAN
    MIDI12 zet zich in voor zoveel mogelijk natuurlijke ingredienten te gebruiken en waar mogelijk de voorkeur te geven aan biologische ingredienten.

  • OCEAN FRIENDLY
    Wat we vandaag doen: giftige ingrediënten verwijderen, ecologisch ontworpen verpakking en het beperking van de koolstofimpact door de transportafstanden tussen leveranciers te beperken.

  • NATURAL
    MIDI12 streeft ernaar zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten te gebruiken en waar mogelijk de voorkeur te geven aan biologische ingrediënten.
    Al onze producten zijn veganistisch.

    Onze zonneproducten zijn getest en gecertificeerd als niet-giftig voor algen en schaaldieren.

SUN PROTECTION FACTOR

Wij hebben gekozen voor de nieuwe generatie biologische filters omdat wij ervan overtuigd zijn dat deze filters onze gezondheid en onze huid beschermen.

De filters die wij gebruiken zijn toegestaan in zeer strenge landen als Hawaï en zijn niet schadelijk voor het milieu.

De combinatie van deze filters met plantaardige oliën maakt producten mogelijk die gezond zijn, niet schadelijk voor onze gezondheid en ons doeltreffend beschermen tegen de zon. Deze filters maken zeer zintuiglijke en gemakkelijk te gebruiken producten mogelijk om zich met plezier te beschermen!

Wij garanderen dat onze filters niet de volgende ingrediënten bevatten die als schadelijk voor het milieu, hormoonontregelaars en/of kankerverwekkend worden beschouwd: Oxybenzone – Octinoxaat – Octocrylene – Nanodeeltjes

PLANTAARDIGE OLIEN

De #MIDI12 plantaardige oliën zijn geselecteerd vanwege hun antioxiderende, hydraterende en anti-aging eigenschappen.

Plantaardige oliën

 

  • SOJABOON OLIE
  • DUINDOORNOLIE
  • JOJOBA OLIE
  • FRAMBOZENZAADOLIE
  • SESAME OLIE
  • ZONNEBLOEMOLIE
  • WORTELMACERAAT

ANDERE INGREDIËNTEN

Streng geselecteerde ingrediënten met antioxiderende eigenschappen, rijk aan essentiële vetzuren (de beroemde Omega 3) en die de huid jeugdig houden.

ingredienten
  • BURDOCK ROOT
  • ACEROLA
  • GROENE THEEBLADEREN
  • BETA-CAROTENE
  • VITAMINE E
  • TOCOFEROL
  • CAPRYLYLCAPRYLAAT / CAPRAAT -DICAPRYLYLCARBONAAT – SELENIUM – ZINKCITRAAT – KOPERGLUCONAAT – MAGNESIUMZOUTEN
 


WAT JE MOET WETEN VOOR JE GAAT ZONNEN :

Vitamine D wordt in de huid vooral aangemaakt onder invloed van beperkte dosissen UVB.
Uit verschillende studies blijkt dat een kwartier tot een halfuur in openlucht voldoende is voor de aanmaak van vitamine D. Bij verdere blootstelling wordt geen extra vitamine D aangemaakt.
Wie een gezond voedingspatroon heeft en regelmatig buiten is, hoeft zich dus geen zorgen te maken over de hoeveelheid vitamine D. 

Op zonnige dagen met een hoge UV index, kan je beter de volle zon mijden tussen 12 en 15 uur (zomeruur). 

Op dagen met een matige UV index moet je tussen 12 en 15u de huid beschermen met zonnecrème. Buiten deze uren en bij lage UV index kan de bescherming iets minder strikt. 

Een tekort aan vitamine D leidt tot een verminderde botmineralisatie (verweking van het bot) en uiteindelijk tot osteoporose (botontkalking).  Er is steeds meer aandacht voor de rol van vitamine D bij (preventie van) hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten en kanker.

Verbranding moet altijd vermeden worden.  Bleke huid zal sneller verbranden, maar maakt  wel sneller vitamine D aan.
Baby’s, mensen met een zeer donkere huid, personen die nauwelijks buitenkomen en mensen met chronische nierziekten hebben een hoge kans op vitamine D tekort.  Deze personen hebben er baat bij om vitamine D supplementen te nemen.
In elk geval wordt dit best gedaan in samenspraak met een arts.

SPF alleen biedt niet het volledige antwoord om ons te beschermen, in feite is de SPF maar één van de drie dingen waar we op moeten letten in een zonnecreme.

Zonnecremes met een SPF (zonbeschermingsfactor) bestaan al meer dan 50 jaar om onze huid te beschermen tegen de zon. Onderzoek heeft aangetoond dat SPF slechts één van de drie essentiële dingen in een zonnecreme is. Zonnecremes moeten ook bescherming bieden tegen het UVA-deel van het spectrum, omdat dit dieper in de huid doordringt en vroegtijdige veroudering, rimpels en kanker veroorzaakt. 
Recent onderzoek bevestigt dat natuurlijke botanische antioxidanten ook van vitaal belang zijn om je te beschermen tegen schade door de zon. 

Dus wat betekent SPF?  
Wat de SPF ons vertelt, is hoe vaak we de zonnecreme opnieuw moeten aanbrengen om te voorkomen dat onze huid wordt verbrand door de UVB-stralen van de zon.
Als u bijvoorbeeld normaal begint te branden na 10 minuten blootstelling aan de zon, breng dan opnieuw een SPF 30 aan na 300 minuten (10 x 30) of 5 uur. Dus de SPF is een gids voor de belichtingstijd.

Een SPF 50 biedt 2x zo lang bescherming tegen UVB als een SPF 25.
Maar SPF 50 geeft niet 2x zo veel bescherming tegen branden als een SPF 25: 
SPF25 blokkeert eigenlijk ongeveer 96% van de brandende UVB-stralen en SPF 50 ongeveer 98%.
Dus op een andere manier gesteld, SPF 25 laat 4% van de brandende stralen door en SPF 50 laat 2% door, een verschil van slechts 2%. 
Een SPF 30 blokkeert ongeveer 97% van de UVB, dus slechts ongeveer 1% minder dan een SPF 50.

Dus hoe zit het met UVA?
Een goede zonnebrandcrème zou ook een breed spectrum bescherming moeten bieden voor de dieper doordringende UVA-stralen. In Europa zal een zonnecrème UVA in een cirkel laten zien als het breedspectrumbescherming biedt. 
Hoe hoger de SPF, hoe meer UVA-bescherming een zonnebrandcrème moet geven.
SPF 15-29 is gecategoriseerd als ‘matig’, 30-59 is ‘hoog’ en geeft ‘breedspectrum’ UVA- en UVB-bescherming. 

Zonlicht versnelt ook oxidatie en huidveroudering door het genereren van vrije radicalen.
Om deze reden moet uw zonnecreme idealiter worden versterkt door een mix van natuurlijke antioxidanten om de schadelijke effecten van vrije radicalen op de huid te neutraliseren. 
Krachtige, natuurlijke antioxidanten zoals bèta-caroteen (pro-vitamine A), vitamine E en polyfenolen worden in overvloed aangetroffen in organische botanische producten zoals calendula, roos, zonnebloem, karanja, duindoorn en kamille. 
Deze ingrediënten vind je in de bio-producten in onze webshop!

U hoeft dus mogelijk niet naar een hoog SPF-zonnecreme te gaan om een goede bescherming tegen de zon te krijgen. Zorg ervoor dat je een breed spectrum gebruikt en als de zonnecreme zelf geen antioxidant is, gebruik dan ook een antioxidant-rijke moisturiser.

Vergeet niet om uw creme regelmatig opnieuw aan te brengen, ook na het baden of zwemmen.
Denk eraan dat de SPF van je zonnecreme vermindert als je deze spaarzaam aanbrengt.

Het is ook aangeraden om tussen 12 en 15 uur de schaduw op te zoeken, een hoed met brede rand en lichte, losse kleding te dragen.  Een T-shirt staat ook voor SPF 30!

zonbescherming
error: Content is protected !!