DE BESTE BESCHERMING VOOR JE HUID
IS VERKRIJGBAAR BIJ IDYLLIES!

'Odylique natural sun screen' is de eerste zonnecrème goedgekeurd door de Fairtrade Fondation en is bovendien biologisch gecertificeerd.

Deze uitzonderlijk zuivere, volledig natuurlijke zonnecrème voor lichaam en gezicht, is geschikt voor de heel gevoelige huid van de ganse familie, ook voor kinderen en baby’s vanaf 3 maanden.
Het biedt een unieke, drievoudige bescherming: ‘breed spectrum bescherming’ tegen de schadelijke effecten van zowel UVA als UVB én bescherming tegen vrije radicalen door een krachtige ‘powerpack’ van biologische antioxidanten.

Deze crème verzorgt je huid actief. Met huidvriendelijke zink oxide én maar liefst 9!!! van de beste biologische plantenextracten waaronder karanja olie, Fairtrade rauwe karitéboter om te herstellen en verzachten, CO2 extractie van kamille, rozemarijn en duindoorn. Een krachtige ‘powerpack’ van antioxidanten om de huid te verzachten en de schadelijke effecten van de zon tegen te gaan.

Werkt onmiddellijk! Het is niet nodig (zoals bij chemische zonnecrèmes) om de crème vooraf aan te brengen en een tijdje te wachten vooraleer er effect is.

Zonder nanopartikels, zonder siliconen, zonder kunstmatige UV filters, zonder kunstmatige bewaarmiddelen, zonder geur- of kleurstoffen.
De textuur is niet zwaar en laat geen witte waas achter, verstopt de poriën niet en is niet vettig.

Bekroond met ‘best VEGAN sunscreen’ door de PETA travel awards 2019.

The Green Parent Awards – Suncare: Bronze  

Actieve bestanddelen:

  • karanja & zink: beschermend tegen UV
  • Fairtrade rauwe karitéboter: verzachtend en hydraterend
  • Zonnebloemolie: antioxidant, vitaminerijk
  • CO2 extractie kamille: kalmerend
  • Rozemarijn en duindoorn, rijk aan omega 7: beschermend tegen verouderende UV schade.

Anti-wrinkle + Protect is de luxe anti-aging zonnelijn van Hydropeptide. De producten beschermen gelaat en lichaam tegen UVA, UVB en infrarood. Dit gamma perfectioneert, beschermt en verwent je huid van kop tot teen.

Hydropeptide gebruikt de kracht van peptiden als boodschapper van moleculen op celniveau en verbetert zo de hydratatie en vermindert lijntjes. De huid krijgt bovendien de natuurlijke gloed terug.

Alle Hydropeptide producten zijn:

  • Parabeenvrij
  • Sulfatenvrij
  • Geschikt voor alle huidtypes
  • Niet getest op dieren
FACT SHEET--Solar Defense Body (1)
FACT SHEET--Solar Defense Non-Tinted
FACT SHEET--Solar Defense Tinted


WAT JE MOET WETEN VOOR JE GAAT ZONNEN

Vitamine D wordt in de huid vooral aangemaakt onder invloed van beperkte dosissen UVB.
Uit verschillende studies blijkt dat een kwartier tot een halfuur in openlucht voldoende is voor de aanmaak van vitamine D. Bij verdere blootstelling wordt geen extra vitamine D aangemaakt.
Wie een gezond voedingspatroon heeft en regelmatig buiten is, hoeft zich dus geen zorgen te maken over de hoeveelheid vitamine D. 

Op zonnige dagen met een hoge UV index, kan je beter de volle zon mijden tussen 12 en 15 uur (zomeruur). 

Op dagen met een matige UV index moet je tussen 12 en 15u de huid beschermen met zonnecrème. Buiten deze uren en bij lage UV index kan de bescherming iets minder strikt. 

Een tekort aan vitamine D leidt tot een verminderde botmineralisatie (verweking van het bot) en uiteindelijk tot osteoporose (botontkalking).  Er is steeds meer aandacht voor de rol van vitamine D bij (preventie van) hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten en kanker.

Verbranding moet altijd vermeden worden.  Bleke huid zal sneller verbranden, maar maakt  wel sneller vitamine D aan.
Baby’s, mensen met een zeer donkere huid, personen die nauwelijks buitenkomen en mensen met chronische nierziekten hebben een hoge kans op vitamine D tekort.  Deze personen hebben er baat bij om vitamine D supplementen te nemen.
In elk geval wordt dit best gedaan in samenspraak met een arts.

SPF alleen biedt niet het volledige antwoord om ons te beschermen, in feite is de SPF maar één van de drie dingen waar we op moeten letten in een zonnecreme.

Zonnecremes met een SPF (zonbeschermingsfactor) bestaan al meer dan 50 jaar om onze huid te beschermen tegen de zon. Onderzoek heeft aangetoond dat SPF slechts één van de drie essentiële dingen in een zonnecreme is. Zonnecremes moeten ook bescherming bieden tegen het UVA-deel van het spectrum, omdat dit dieper in de huid doordringt en vroegtijdige veroudering, rimpels en kanker veroorzaakt. 
Recent onderzoek bevestigt dat natuurlijke botanische antioxidanten ook van vitaal belang zijn om je te beschermen tegen schade door de zon. 

Dus wat betekent SPF?  
Wat de SPF ons vertelt, is hoe vaak we de zonnecreme opnieuw moeten aanbrengen om te voorkomen dat onze huid wordt verbrand door de UVB-stralen van de zon.
Als u bijvoorbeeld normaal begint te branden na 10 minuten blootstelling aan de zon, breng dan opnieuw een SPF 30 aan na 300 minuten (10 x 30) of 5 uur. Dus de SPF is een gids voor de belichtingstijd.

Een SPF 50 biedt 2x zo lang bescherming tegen UVB als een SPF 25.
Maar SPF 50 geeft niet 2x zo veel bescherming tegen branden als een SPF 25: 
SPF25 blokkeert eigenlijk ongeveer 96% van de brandende UVB-stralen en SPF 50 ongeveer 98%.
Dus op een andere manier gesteld, SPF 25 laat 4% van de brandende stralen door en SPF 50 laat 2% door, een verschil van slechts 2%. 
Een SPF 30 blokkeert ongeveer 97% van de UVB, dus slechts ongeveer 1% minder dan een SPF 50.

Dus hoe zit het met UVA?
Een goede zonnebrandcrème zou ook een breed spectrum bescherming moeten bieden voor de dieper doordringende UVA-stralen. In Europa zal een zonnecrème UVA in een cirkel laten zien als het breedspectrumbescherming biedt. 
Hoe hoger de SPF, hoe meer UVA-bescherming een zonnebrandcrème moet geven.
SPF 15-29 is gecategoriseerd als ‘matig’, 30-59 is ‘hoog’ en geeft ‘breedspectrum’ UVA- en UVB-bescherming. 

Zonlicht versnelt ook oxidatie en huidveroudering door het genereren van vrije radicalen.
Om deze reden moet uw zonnecreme idealiter worden versterkt door een mix van natuurlijke antioxidanten om de schadelijke effecten van vrije radicalen op de huid te neutraliseren. 
Krachtige, natuurlijke antioxidanten zoals bèta-caroteen (pro-vitamine A), vitamine E en polyfenolen worden in overvloed aangetroffen in organische botanische producten zoals calendula, roos, zonnebloem, karanja, duindoorn en kamille. 
Deze ingrediënten vind je in de bio-producten in onze webshop!

U hoeft dus mogelijk niet naar een hoog SPF-zonnecreme te gaan om een goede bescherming tegen de zon te krijgen. Zorg ervoor dat je een breed spectrum gebruikt en als de zonnecreme zelf geen antioxidant is, gebruik dan ook een antioxidant-rijke moisturiser. Deze vind je te koop in onze webshop!

Vergeet niet om uw creme regelmatig opnieuw aan te brengen, ook na het baden of zwemmen.
Denk eraan dat de SPF van je zonnecreme vermindert als je deze spaarzaam aanbrengt.

Het is ook aangeraden om tussen 12 en 15 uur de schaduw op te zoeken, een hoed met brede rand en lichte, losse kleding te dragen.  Een T-shirt staat ook voor SPF 30!

zonbescherming

Je lichaam heeft zon nodig maar wees matig.

Zon is belangrijk voor de aanmaak van vitamine D.
Het regelt en herstelt de groei van de botten, speelt een rol bij de opname van calcium en verhoogt de weerstand. 

Overmatig zonnebaden is schadelijk, het beïnvloedt negatief de elasticiteit van de huid
waardoor er vlugger rimpels ontstaan.

Lees je graag meer over huidveroudering? Klik dan hier.

error: Content is protected !!