WAT IS SUIKERONTHARING?

Suikerontharing met suikerwax is een ontharingsmethode die zacht en veilig is voor de huid.
Na het talken van de huid wordt de licht-verwarmde gesmolten suiker op de huid aangebracht in de richting van de haren, zodat het uitstrijken ervan geen pijn doet.
Nadien wordt met zachte strips de suiker tegen de richting van de haren eraf geharst. Omdat de suiker veel minder “agressief” is dan synthetische waxen, doet het verwijderen met strips minder pijn en ook de huid zelf reageert een stuk rustiger dan met traditionele wax. Deze methode is uiterst snel, efficiënt en uitermate zacht.
En niet onbelangrijk, ook dode huidcellen worden weggehaald, wat de huid exfolieert, een verzorging voor de droge huid er gratis bovenop.😉

De suikerpasta van Idyllies is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten (biologische suiker, citroen en water), waardoor het volledig veilig is in gebruik op de huid.
Het bevat geen schadelijke stoffen zoals, parabenen, urea, petrolium en laureth sulfaten en is niet getest op dieren. U maakt geen kans op verbranding omdat de temperatuur van de sugar pasta gelijk is aan uw lichaamstemperatuur.


VOORDELEN :

  • Sugaring is geschikt voor de zeer gevoelige huid, of voor wie houdt van een natuurlijke en biologische manier van onharen; er treden bijna nooit irritaties op omdat de suiker 100% natuurlijk is. 

  • Suikerhars of suikerpasta maakt uw huid zachter en uw krijgt geen last van beschadigingen of allergische reacties van de huid.

  • Zelfs de kleinste en lichtste haartjes worden verwijdert.

  • De haartjes blijven langer weg.

  • Suikerpasta heeft een peelende werking, wat goed is voor de huid.
    U kan iedere 2 tot 3 weken opnieuw laten sugar waxen. 

  • Na een aantal behandelingen raakt de haarfollikel uitgeput, hierdoor worden de haartjes dunner.

  • De suikerpasta is 100% water oplosbaar, waardoor men geen schrik moet hebben voor vlekken op de kleding.

  • Het is onmogelijk om besmetting te veroorzaken doordat bacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigen in een suiker rijke omgeving.

BELANGRIJK VOOR EN NA DE ONTHARING!

GEEN bodycrème gebruiken vanaf de dag voor de ontharing, dit zorgt voor een goede hechting van de suiker op de haartjes. De huid mag dus niet vettig en niet te vochtig zijn.
3 dagen voor de ontharing GEEN scrub op de benen gebruiken, in tegenstelling tot een klassieke wasontharing! De suiker heeft de dode huidcellen nodig om aan te kleven.

Is het de eerste keer dat je suikerontharing wil en ben je gewoon van te scheren?
Door vaak te scheren, krijg je stugge haren die veel stevigere wortels hebben.
Daarom is het aangeraden om bij de eerste drie beurten de haren zo lang mogelijk te laten staan, dan kunnen de haren gemakkelijker verwijderd worden. Na de derde keer suikerontharing volstaan enkele milimeters.

Belangrijk na de ontharing:
De eerste 4 uren na de epilatie staan de haarfollikels nog open.
Om irritatie te vermijden is het aangewezen hitte te vermijden.
Neem dus tijdens de eerste 4 uren na de suikerontharing geen douche of bad en ga niet onder de zonnebank. Ga ook niet meteen sporten of zwemmen in de 4 uur na de behandeling.

Wat doen bij een jeukend gevoel?
Als de haartjes willen terug groeien kan je een vervelend gevoel van jeuk ervaren. 
Dit kan je vermijden door om de 2 dagen een goede scrub te gebruiken.
Wij verkopen hiervoor het ideale product dat ook in onze webshop beschikbaar is.

Onze huidcellen zijn voortdurend in beweging:
ze vermenigvuldigen zich, sterven af en vernieuwen zichzelf.
Met een scrub wordt dit natuurlijke proces versneld doordat de celvernieuwing en de doorbloeding van de bovenste huidlagen wordt gestimuleerd.
Een goede scrub zal je huid reinigen en exfolieren waardoor de dode huidcellen ook verwijderd worden en ingroeiende haartjes vermeden worden.

Bij een droge huid komen de haartjes er moeilijker doorheen, daarom is het ook belangrijk om na het scrubben, je huid te hydrateren met zuivere lichaamsolie.

CocoNut Candy Scrub
COCONUT CANDY SCRUB
CLOUDBERRY BODY OIL
CLOUDBERRY BODY OIL