Deze PMU-behandelingen worden bij Idyllies uitgevoerd door Iris Vermeire.
furelisebeauty.be

 

Permanente make-up bij Furelise

PERMANENTE MAKE-UP (PMU) IS DE IDEALE OPLOSSING VOOR WIE GEEN TIJD OF GEEN ZIN HEEFT OM ZICH DAGELIJKS OP TE MAKEN.

 

 • De PMU behandelingen geven het gezicht een natuurlijke uitstraling.
 • PMU is geschikt voor wie een gevoelige huid heeft.
 • Het gezicht ziet er door PMU onder alle omstandigheden sprekend en verzorgd uit.

PMU wordt ook wel micro-pigmentatie,dermatografie, cosmetische tatoeage of cosmetische pigmentatie genoemd. PMU bestaat al een aantal jaren en behoort inmiddels tot één van de meest snelst groeiende specialisatie vakken in de beauty industrie.

PMU is ideaal voor degene met een actieve levensstijl en/of voor degene met beperkingen zoals slecht zicht. PMU is dé manier om extra tijd te winnen in de ochtend. Want wakker worden en er meteen goed uit zien is toch de droom van iedere vrouw?

ACCENTEYELINER/DEEPLINER

Dit is een techniek om de wimperrand te accentueren. Bij deze techniek wordt een fijn lijntje op de wimperrand gepigmenteerd, wat de wimpers voller doen lijken. Deze behandeling is ideaal voor degene die lichte en/of weinig wimpers hebben.

POWDERBROWS

Bij de permanente make-up techniek ombré powderbrows pigmenteren we op een zachte manier tussen jouw wenkbrauwhaartjes om een poedereffect te bereiken. Hetzelfde resultaat alsof je met wenkbrauwpoeder over je wenkbrauwen gaat om ze meer op te vullen. Zo krijg je vollere wenkbrauwen. 

Belangrijke info! Je wenkbrauwen zullen de eerste 2 weken een donkerdere kleur hebben. Pas daarna zal je de werkelijke kleur van je powder brows zien. Let op dat je in geen geval aan de korstjes krabt. 

PRIJSLIJST

 • Powderbrows
 • Accentliner (boven)
 • Accentliner (onder)
 • Accentliner (boven + onder)
 • Hair strokes
375 € (incl. 2de behandeling)
230 €
180 €
370 €
375 €

WAT JE MOET WETEN OVER PMU

Omdat we graag hebben dat je als klant precies weet wat je te wachten staat hebben wij alle gestelde vragen gebundeld om je zo goed mogelijk te informeren. Heb je nog bijkomende vragen? Dan kan je Iris natuurlijk steeds vrijblijvend contacteren: 0471 90 61 28

De behandeling is niet helemaal pijnloos, maar over het algemeen heel goed te doen. Het is bv. vergelijkbaar met het epileren van de wenkbrauwen. Veel klanten beschrijven het gevoel als krassen en soms een beetje irritant, tot goed te doen.

Tip: neem 45 min. voor de behandeling 2 paracetamols in, best geen andere soorten pijnstillers omdat die vaak bloedverdunnend werken.

Bij de 1ste behandeling dien je een  toestemmingsformulier in te vullen, daarna bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden. De pmu wordt eerst getekend gepigmenteerd. Dit neemt ongeveer 2 tot 2,5 uur in beslag.

Zes weken na de eerste behandeling volgt de nabehandeling. Deze duurt ongeveer een uur.

 • Bij gebruik van medicijnen of een medische aandoening, vermeld je dit zo snel mogelijk. Het voorkomt bij jou een teleurstelling en bij ons verloren tijd.
 • Tussen de pigmentatie en een eventuele Botox- en of fillerbehandeling moet minimaal 14 dagen zitten.
 • Gebruik 24 uur van te voren (tenzij medisch noodzakelijk) geen Ibuprofen, Aspirine, visolie (Omega 3), bloedverdunnende middelen of alcohol. Paracetamol mag je wel gebruiken.
 • Gebruik rond het te behandelen gebied minimaal 4 weken voor en 4 weken na de behandeling geen serums en crèmes met een hoge concentratie vitamine A. (Vitamine A zorgt voor vernieuwing van de cellen – de huid wordt hierdoor geactiveerd om nieuwe cellen aan te maken en dit kan het resultaat van de behandeling negatief beïnvloeden).
 • Je mag 1 week voor en 1 week na de behandeling niet onder de zonnebank en niet in de zon. (Onder invloed van uv-straling kan de kleur donkerder uitvallen en het pigment meer afgestoten worden, eerder vervagen of helemaal niet pakken).
 • Breng op de dag van de behandeling geen foundation of poeder aan op je gezicht omdat dit diep in de poriën kristalliseert, waardoor het pigment niet goed of helemaal niet pakt. Reinig de huid dan ook grondig op de avond voorafgaand aan de behandeling en in de ochtend van de behandeling.
 • Houd er rekening mee dat de behandeling gevoeliger kan zijn tijdens een menstruatie.
 • Was je haar op de dag van de behandeling. Je moet de behandelde huid namelijk een week droog houden.

Hoe lang de pigmentatie blijft zitten, is afhankelijk van een aantal factoren,  zoals je huidtype, de gekozen kleur, de gekozen aanbrengtechniek, de blootstelling aan de zon en je leefgewoontes (bijvoorbeeld roken en sporten).

Gemiddeld heeft een wenkbrauw 1x per jaar een touch-up behandeling nodig, en een eyeliner of lip na ongeveer 1,5 jaar. Als je ervoor kiest om de pigmentatie te laten vervagen, zal deze langzamerhand verdwijnen. 

Doordat het pigment langzaam vervaagt, hou je de regie in handen en kan je de pigmentatie elk jaar aanpassen aan de mode, je wens en je leeftijd. Je kan je voorstellen dat je als 30 jarige voor een andere wenkbrauw kiest dan als 60 jarige.

Tijdens de behandeling is het niet mogelijk om je lenzen te dragen, omdat er  pigmentdeeltjes onder zouden kunnen komen. Vlak na de behandeling kunnen de ogen wat gevoelig zijn en kunnen er nog losse deeltjes uit het oog komen, daarom is het raadzaam om vlak na de behandeling je bril te dragen en de lenzen uit te laten.

Heb je wel eens een koortslip, neem dan een kuur Aciclovir. Ook als je op dat moment geen koortslip hebt. Deze kuur kun je alleen op recept bij je huisarts krijgen. Start hiermee 3 dagen voor de behandeling en maak de kuur af. Zorg ook dat je Zovirax crème in huis hebt voor het geval er toch een uitbraak ontstaat.

Heb je heel vaak een koortslip dan kan het zijn dat er veel littekenweefsel in de lip zit en dat de pigmentatie minder mooi en strak wordt of minder goed pakt.

 • Bij eyeliners: mensen met een oogaandoening zoals glaucoom, staar en diabetes retinopathy.
 • Als je zwanger bent.
 • Als je jonger dan 16 jaar bent.
 • Als je een gestoorde wondgenezing hebt (littekenvorming).
 • Bij hemofilie (bloedstollingsziekte).
 • Bij bepaalde andere aandoeningen en bij het gebruik van bepaalde soorten medicijnen. Overlegin dit geval met je (huis)arts.

Gebruik je medicatie, vermeld dit dan altijd zo snel mogelijk. Sommige medicijnen kunnen geen kwaad, sommige wel. We zullen dit samen overleggen en indien noodzakelijk ook met je behandelend arts overleggen.

In principe is de behandeling niet schadelijk voor de baby, toch behandelen we je liever niet.

Het kan zijn dat door de hormonen het pigment minder goed pakt en eerder afgestoten wordt. Ook zal de behandeling gevoeliger zijn tijdens een zwangerschap.

Pmu kan als ondersteuning goed gebruikt worden voordat je met de chemo start. Wij brengen een schaduw aan op de plek van de eigen wenkbrauw en/of wimpers zodat – als de haartjes uitvallen – er een mooie ondersteuning zit. Tijdens de chemobehandeling kan je de pigmentatie ook ondergaan, hou er alleen rekening mee dat het pigment iets korter mee kan gaan en minder goed kan pakken.

Ja zeker! Permanente make-up is bedoeld als basis. Je moet met de pigmentatie naar je werk kunnen en ‘s ochtends wakker kunnen worden.
Ga je een keer naar een feestje dan kan je de pigmentatie altijd wat dikker aanzetten of pittiger maken.

Een pas aangebrachte pigmentatie is te vergelijken met een schaafwond. Het is heel belangrijk om je goed aan de nazorgadviezen te houden om een goed resultaat te krijgen. Met een goede verzorging is de wond na ca. 1 week genezen en is de behandeling dus volledig veilig.

error: Content is protected !!