IDYLLIES KIEST VOOR VEGAN SKINCARE

Indirect zijn er voordelen aan schoonheidsproducten die verder gaan dan het aspect ‘zonder wreedheid’. Veganistische huidverzorging is over het algemeen ethischer en neigt naar het gebruik van organische ingrediënten.
Organisch geteelde plantenextracten zijn veel respectvoller voor het milieu vanwege de afwezigheid van giftige pesticiden en herbiciden, wat een grotere diversiteit aanmoedigt. Gecertificeerde biologische schoonheidsproducten zullen er ook op staan dat palmolie-derivaten afkomstig zijn van een gecertificeerde duurzame bron.
Meer natuurlijke en biologische cosmetica worden algemeen erkend als vriendelijker voor de gevoelige huid en helpen u om uw giftige lading te verminderen. 

De producten van Odylique zijn veganistisch (en PETA goedgekeurd), wat betekent dat er geen dieren zijn geschaad tijdens het maken van de huid, haarverzorging of make-up.
De veganistische huidverzorgingsproducten van Odylique zijn allemaal vegetarisch.
Odylique zou nooit bi-producten van dode dieren willen of nodig hebben.
Dit is ook verboden onder de biologische schoonheidsnormen van Soil Association waaraan alle Odylique-producten zijn gecertificeerd. Alle producten en ingrediënten zijn getest op een panel van menselijke vrijwilligers met een gevoelige huid, niet op harige vrienden.
Odylique gebruikt alleen de vriendelijkste ingrediënten van vertrouwde leveranciers die geen onethische of wrede landbouwmethoden toepassen. Daarom kunnen alle producten zonder wreedheid gelabeld worden. Er wordt alleen biologische bijenwas en honing gebruikt die eigenlijk wordt geprezen voor het stimuleren van de lokale bijenpopulatie!
LEES MEER OVER DE INGREDIËNTEN VAN ODYLIQUE

De biologische ingrediënten van c/o Gerd komen allemaal uit gecontroleerde landbouw waar chemische pesticiden en kunstmest verboden zijn en waar de oorsprong kan worden geverifieerd.
Er is niets biologischer dan hetgeen dat wild in de natuur groeit. De zaadolie van bessen of berkenbladeren worden diep in de bossen van Zweeds Lapland geplukt om vervolgens te worden verfijnd.
Deze actieve vegan ingrediënten worden met trots gebruikt.
De verwerkte grondstoffen zijn van een natuurlijke oorsprong en kunnen geen negatieve invloed hebben op de natuur, dieren of mensen. 
LEES MEER OVER DE INGREDIËNTEN VAN c/o GERD

Het concept van veganisme is niet nieuw. Sporen ervan werden tot zelfs meer dan 2000 jaar geleden bij de oude Grieken en in Indië gevonden. Ook in meer recentere geschiedenis pleitten individuen zoals Benjamin Franklin en Albert Einstein eerst voor een vegetarisch en dan voor een vegan dieet.

De laatste 10 jaar is het veganisme (dierlijke producten die volledig vermeden worden) spectaculair toegenomen. Door de grotere keuze aan lekker vegan eten, en de grotere aandacht die het krijgt, bereikt het een steeds groter publiek.

Studies toonden aan dat een vegetarisch of vegan dieet gezondheidsvoordelen kan opleveren. Zo bleek uit een studie dat het een positieve invloed zou hebben op de bloedsuikerspiegel. Een andere studie wees erop dat vegan bronnen van eiwitten (ipv dierlijke bronnen) het risico op kanker, cardiovasculaire aandoeningen en obesitas zouden verminderen. Noteer dat ook het schrappen van melkproducten en eieren kan helpen bij eczeem!

Veeteelt heeft een enorme impact op het milieu! Het is verantwoordelijk voor maar liefst 91% van de ontbossing.

Door te kiezen voor VEGAN, zou volgens PETA (dierenrechtenorganisatie), je ecologische voetafdruk gereduceerd worden tot gemiddeld 1,5 ton kooldioxide per jaar.

Dat veganisme ook voordelen biedt voor dieren mag natuurlijk niet vergeten worden!
Kiezen voor plantaardige ingrediënten betekent dat dierenleed wordt vermeden en biodiversiteit wordt gehandhaafd.

Laat je niet misleiden door loze woorden op de verpakking maar check de ingrediëntenlijst. Er zijn weliswaar ingrediënten die zowel van plantaardige als dierlijke origine kunnen zijn. Als het niet duidelijk is, contacteer dan de firma.

Kijk goed naar de cosmetica die je koopt. Zoek naar het logo ‘vegan’ of ‘cruelty free’.
Gecertificeerde biologische cosmetica is vaak ook veganistisch vanwege het verbod op dierlijke derivaten in gecertificeerde biologische schoonheidsproducten.

Onderzoek het beleid van het bedrijf op het gebied van dierproeven. Het heeft geen zin als het product is gemaakt van volledig veganistische ingrediënten als het product vervolgens is getest op arme dieren!

Koop geen cosmetica van firma’s die ook in China verkopen. Testen op dieren is officieel verboden in de EU maar bedrijven kunnen dit omzeilen. In China zijn dierproeven nog steeds verplicht. Als bedrijven claimen dat ze cruelty free zijn maar ook in China verkopen, dan zijn ze wellicht niet zo ethisch als je had gehoopt!

Vind je dat een product dat volledig gemaakt is van vegan ingrediënten maar daarna op arme dieren wordt getest, nog steeds vegan???

Bij Odylique vind je het cruelty free logo op de verpakking.

Voor meer informatie over veganisme: check de Vegan Society

Het is eigenlijk legaal om cosmetische producten op de markt te brengen als ‘natuurlijk’ of ‘biologisch’, zelfs wanneer natuurlijke of organische ingrediënten slechts een klein percentage van de totale inhoud bevatten.
De beste manier om misleiding te bestrijden is door de productcertificering te controleren.

De Soil Association is een van de meest bekende certificeringen voor biologische producten. Het zorgt ervoor dat alle gecertificeerde producten de organische normen volgen, zowel wat betreft ingrediënten als het productieproces.

Certificering moet worden gehandhaafd door middel van regelgeving. Dit betekent dat alleen bedrijven met een biologische certificering zichzelf natuurlijk en biologisch mogen noemen. Let dus op het Soil Association-symbool of een ander certificaat van organische integriteit om ervoor te zorgen dat u echt krijgt waar u voor betaalt.

c/o Gerd staat voor biologische natuurlijke verzorging uit één van Europa’s laatste stukjes ongerepte natuur: Zweeds Lapland.

c/o Gerd brengt een luxueus gamma verzorgingsproducten voor gezicht, lichaam, wellness en spa, massage,…

c/o Gerd gebruikt gecertificeerde natuurlijke ingrediënten.

  • Biologische plantaardige oliën die essentiële vetzuren bevatten die de huid ten goede komen
  • Biologische essentiële oliën van de hoogste kwaliteit

Centraal staan de lokale ‘Arctic Berries’: Blueberry, Cloudberry, Lingonberry.

Door de 24 uur zomerzon aan de poolcirkel bevatten deze lokale bessen een maximum aan vitamines en mineralen. De bessen zijn rijke bronnen van natuurlijke tocopherol (vitamine E) en natuurlijke antioxidanten.

shampoo
maca mask
error: Content is protected !!