logo odylique ok

ODYLIQUE IS EEN ENGELS MERK MET ECO-CHIC SKINCARE
VOOR DE MEEST GEVOELIGE HUID.

 

Odylique is een Brits cosmeticamerk dat een hypoallergene collectie biedt ter ondersteuning van de gevoelige huid en de probleemhuid zoals allergie, eczeem, psoriasis, acne, …
Odylique betekent ‘Power of Nature’.
Alle producten zijn dus biologisch en bevatten natuurlijke ingrediënten.

De producten worden niet in een fabriek gemaakt, maar wel allemaal handgemaakt en met veel aandacht en liefde.

De oprichtster van Odylique had zelf een heel gevoelige huid en merkte dat reguliere cosmetica niets deden voor haar huid. Daarom besloot ze om haar eigen hypo-allergene producten te maken.
Deze hypo-allergene collectie biedt ondersteuning bij de verzorging van de probleemhuid zoals allergie, eczeem, … 

De ingrediënten bestaan uitsluitend uit biologische actieve plantenextracten en plantaardige oliën van eerste koude persing.  Ze hechten enorm veel belang aan de kwaliteit van de ingrediënten; hierover worden geen compromissen gemaakt.

Omdat de actieve bestanddelen en natuurlijke antioxidanten van ‘rauwe ingrediënten’ nog volledig intact zijn, bevatten ze (in tegenstelling tot de veelgebruikte geraffineerde varianten) nog alle natuurlijke, actieve eigenschappen en voeden zo de huid.

De filosofie van Essential Care is eenvoudig maar krachtig: alle ingrediënten moeten een therapeutische waarde hebben maar moeten het product ook aangenaam maken in gebruik.

Veel gebruikte ingrediënten zijn o.a. biologische en Fairtrade kokosolie, Avocado, Aloë Vera, Calendula, …

Odylique is één van de Europese marktleiders in gecertificeerde biologische huidverzorging. 

Dit merk biedt een uitgebreid gamma aan natuurlijke verzorgingsproducten, gebaseerd op biologische kruiden, plantenextracten en natuurlijke actieve ingrediënten.
Ze hebben meer dan 30 jaar ervaring in biocosmetica en kregen (nu nog steeds) veel bekroningen!

De producten worden steeds met de hand gemaakt en ze zijn vrij van siliconen en ftalaten, wolvet, tarwe, zuivel, soja, pindaolie en notenolie.
Er wordt geen ethanol, ethyl alcohol gebruikt als bewaarmiddel omdat de hoge concentraties die nodig zijn voor bewaring de huid kunnen uitdrogen en irriteren. Kortom, alles wat je huid ook maar een beetje kan irriteren wordt weggelaten.

Wat er dan over blijft? Precies dat wat nodig is: koud geperste olie, kruiden en essentiële oliën. 

Er wordt nooit op dieren getest, ze hebben een groep vrijwilligers met een gevoelige huid die hun nieuwe producten uitvoerig testen. 

Omdat Odylique zoveel mogelijk allergie-vriendelijk wil zijn, worden onderstaande ingrediënten vermeden:

De prachtige kleuren in de huidverzorgingsproducten zijn uitsluitend afkomstig van voedingsrijke, plantaardige ingrediënten.
In de make-up worden uitsluitend pure minerale kleuren gebruikt.

Veel producten zijn volledig geurvrij, en als er geur wordt toegevoegd, zijn het alleen pure biologische etherische oliën*, vanwege hun huidvoordelen en hun kracht om de zintuigen te prikkelen.

Alle producten zijn geheel vrij van ftalaten.
Er worden geen synthetische conserveermiddelen gebruikt.

Om een ​​redelijke ‘houdbaarheid’ van het product te behouden, worden veilige antimicrobiële stoffen gebruikt die in de natuur worden aangetroffen. Ook het brede spectrum van antioxidanten die van nature aanwezig zijn in de plantaardige oliën en kruiden worden gebruikt.

Er worden geen producten gebruikt die voedsel allergieën kunnen uitlokken, zoals tarwe-, zuivel- en sojaderivaten, pindaolie, sesam, veel voorkomende allergene boomnotenoliën (bijv. Walnoot, amandel) en meer.

Ook bepaalde additieven die in natuurlijke huidverzorging voorkomen, zoals lanoline en salicylzuur, maar ook gewone voedselconserveermiddelen zoals kaliumsorbaat, natriumbenzoaat en meer worden vermeden.

De producten van Odylique bevatten geen aluminium, nikkel, titanium of andere zware metalen.

Sulfaatwasmiddelen kunnen schadelijk zijn voor de gevoelige huid, dus die worden ook niet gebruikt.

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom etherische oliën soms toch gebruikt worden als geur-componenten in bepaalde oliën als ze de gevoelige huid van streek kunnen maken:
Pure biologische etherische oliën geven vaak niet dezelfde irritatie als kunstmatige geurstoffen, geuroliën, of zelfs pure niet-biologische etherische oliën die mogelijk besmet zijn met residuen van bestrijdingsmiddelen.

De oprichter van Odylique is een aromatherapeut die de juiste manier begrijpt om essentiële oliën in huidverzorging te formuleren. En onze ervaring leert dat de overgrote meerderheid van mensen met een gevoelige huid veel baat hebben bij deze schitterende oliën.

Vaak wordt de huid zo gevoelig gemaakt door langdurige blootstelling aan kunstmatige geurstoffen of andere gifstoffen dat deze geen formuleringen met etherische oliën kan verdragen.
Om die reden formuleert Odylique verschillende producten zonder etherische oliën, waaronder Superfruit Concentrate, Repair Lotion, Ultra Rich, Vanilla Lip Silk, Gentle Herb Shampoo, Pure Olive Soap, Honey & Oat Soap, Soothing Salve en Aloë Vera Bodywash.

HEB JE EEN ECZEEM OF ALLERGIE-GEVOELIGE HUID?
LEES HIER DE BLOG

error: Content is protected !!