Droge, gebarsten hielen en voeten kunnen een oncomfortabel gevoel geven maar kunnen ook pijnlijk worden. Als de huid rond de hielen erg droog en hard wordt, verliest het zijn elasticiteit en als gevolg hiervan kan de huid barsten en kloven.

Onze voeten dragen ons gewicht dagelijks. Gedurende het grootste deel van de dag zitten onze voeten opgesloten in schoenen. Schuring tussen de huid en het materiaal van de schoen kan leiden tot vorming van eelt.

Sterke druk op de voeten kan ervoor zorgen dat de voet zijwaarts wil uitzetten. Als de huid van de hielen erg droog is, kan de huid door de druk gaan barsten.

Het goede nieuws is dat met een beetje moeite, droge en gebarsten hielen verzorgd en zelfs voorkomen kunnen worden.

VOETENBAD

De eerste stap bij de behandeling van gekloven hielen is een ontspannend voetenbad in warm water. Voeg zuiver badzout toe zoals c/o Gerd Birch Salt op basis van Epsom zout en dode zee zout. Ideaal om te ontspannen en de bloedcirculatie te stimuleren. Neem je tijd en geniet van dit ontspanningsmoment voor jezelf.

SCRUB

Met een goede natuurlijke scrub zoals c/o Gerd Birch of Cool Scrub of Odylique Coco Candy Scrub kunnen de dode huidcellen en eelt zacht verwijderd worden. De scrub helpt de voeten te verzachten. Scrub ook de meer gevoelige zones zoals droge hielen. Voor hardnekkige eelt is een puimsteentje of eeltvijl aangewezen.

HYDRATEREN

Het hydrateren van droge, gekloofde hielen is cruciaal!

  • Onze bekroonde Ultra Rich Balm, een pure vitaminerijke blend van rauwe karitéboter, kokosolie en extra vierge olijfolie, zorgt voor een intense hydratering. Deze rijke en voedende balsem dringt diep door in de huid. Het geconcentreerde duindoorn extract ondersteunt het regenereren van de huidcellen en het terugbrengen van elasticiteit in de uitgedroogde lagen van de huid.
  • Als je een lichte geur verkiest, is Odylique Calendula Balm een goed alternatief voor de verzorging van gekloofde hielen. Calendula Balm ruikt subtiel naar de etherische olie van zoete sinaasappel. De geconcentreerde blend van herstellende calendula en kamille, hydraterende karitéboter en vitaminerijke biologische oliën maken dit product ideaal voor het verzachten en hydrateren van de droge huid op de hielen, voor het herstellen van beschadigde voeten en voor het vasthouden van vocht.
  • De Zweedse c/o Gerd Blueberry Foot Balm op basis van pure plantaardige oliën, bijenwas, karitéboter en olie van de zaden van bosbes is extra rijk en hydrateert intens. De heerlijke  geur van mandarijn en vanille maken deze balsem tot een luxe verzorgingsproduct.
error: Content is protected !!