ODYLIQUE BIEDT OPLOSSINGEN VOOR DE ALLERGIE EN ECZEEM GEVOELIGE HUID

Eczeem is een chronische huidaandoening en heeft een niet te onderschatten psychologische impact. Deze ontstekingsreactie van de huid komt bij kinderen en volwassenen voor in de vorm van een droge, rode en jeukende huid.
De oorzaak zou erfelijk zijn, maar ook factoren van buiten of in het lichaam kunnen eczeem veroorzaken.

Eczeem wordt vooral behandeld met cortisoncrèmes, ook wel dermocorticoïden genoemd, maar gelukkig bestaan er ook goede huidverzorgingsproducten die de allergie of eczeem gevoelige huid kunnen verzachten. Wie deze huidconditie heeft, zal baad hebben met de hypoallergene collectie van Odylique!

VOLG DEZE TIPS EN JE HUID ZAL JE DANKBAAR ZIJN !

HOU DE HUID ZUIVER

Bacteriën zijn één van de meest belangrijke bedreigingen bij een eczeem-gevoelige huid, daarom is het uiterst belangrijk om je huid zuiver te houden.
Was je handen regelmatig en hou je vingernagels kort. Reinig de huid met koud of lauw (geen heet) water en gebruik een milde, niet-irriterende reiniger. Droog daarna je huid voorzichtig af.

Belangrijk is om reinigende producten te mijden die de huid uitdrogen en irriteren!

GEBRUIK DE NATUURLIJKE KRACHT VAN PLANTEN

Het doel is jeuk verlichten en herstel bevorderen:
Kruiden zoals o.a. kamille en vogelmuur zijn een zachter alternatief tegen jeuk en ontsteking dan de traditionele cortisone-crèmes, ze bieden bovendien een oplossing op lange termijn.

Calendula en aloë vera hebben bewezen huidherstellende eigenschappen.
Odylique gebruikt deze therapeutische concentraties van biologische planten om hun actieve eigenschappen te maximaliseren.

ZORG VOOR EEN NATUURLIJKE HYDRATERING

Het is van uiterst belang om de droge, geïrriteerde huid te hydrateren.
Veel reguliere producten zijn helaas gebaseerd op petroleum derivaten zoals paraffine en minerale oliën. Deze moeten absoluut vermeden worden omdat ze de neiging hebben om de vitamines A en E van de huid te absorberen. Dit wil je niet, want deze vitamines zijn van vitaal belang voor het onderhoud en het herstel van de huid!

De gecertificeerde producten van Odylique hebben een basis van plantaardige oliën van eerste koude persing waar nog alle vitaminen en mineralen intact zijn, waardoor ze gemakkelijk door de huid geabsorbeerd worden. Deze basisingrediënten zorgen voor een excellente vocht-inbreng en moedigen het natuurlijk herstel aan, bovendien beschermen ze de huid tegen voortijdige veroudering.
Karitéboter, olijf-, sesam-, en kokosolie zijn bijzonder effectief.
De boodschap voor een gehydrateerde huid is: smeer dikwijls maar weinig.

Odylique gebruikt geen oliën van boomnoten (bv amandelolie) en andere potentiële allergenen zoals soja, tarwe en zuivelproducten.

VERMIJD POTENTIËLE ALLERGENEN

Goede huidverzorgingsproducten horen vrij te zijn van chemische ingrediënten omdat kunstmatige stoffen allergieën en eczeem uitlokken.
De meest schadelijke stoffen die je best zou mijden zijn:
Synthetisch parfum,
Parabenen, SLS: helaas te vinden in bijna alle shampoos en badproducten.
Odylique biedt alternatieven aan die vrij zijn van al deze stoffen.

HOLISTISCHE BENADERING

Naast verkeerde huidverzorgende producten te gebruiken, kunnen ook bepaalde voedingsmiddelen eczeem en bepaalde allegieën uitlokken.
Mogelijke uitlokkers zijn koemelk, eieren, pindanoten, gluten, voedingsadditieven (smaakstoffen, kleurstoffen, zoetstoffen).

Vaak word aangeraden een dagboek bij te houden om de oorzaak van de problemen gemakkelijker te kunnen opsporen.

Ook bepaalde kledingstoffen kunnen de boosdoener zijn.
Synthetische stoffen moet je absoluut vermijden.
Zuiver katoen en zijde zijn de beste stoffen die je kan dragen. Uiteraard kies je ook best voor biologische wasproducten.

SPECIFIEKE PRODUCTEN VOOR DE ALLERGIE OF ECZEEM GEVOELIGE HUID

Volgende producten werden specifiek ontwikkeld voor de behoeften van de eczeem of allergie-gevoelige huid. Ze bieden ondersteuning aan de gevoelige, droge, jeukende, geïrriteerde huid en ze zijn te koop in onze webshop

error: Content is protected !!